MDF lakiranje s pomočjo UV tehnologije

MDF lakiranjeMDF lakiranje s pomočjo UV tehnologije je kakovostno in hitro, lakirane površine pa odlikuje visoka trdnost, obenem pa tudi odpornost na mehansko in kemično obrabo. UV tehnologija je še posebej specializirana za lakiranje elementov v visoki sijaj. Veliko kuhinj je danes v visokem sijaju, še posebej priljubljeno je MDF lakiranje v bel visoki sijaj, seveda pa se lahko odločite tudi za barvno lakiranje v visoki sijaj. Na voljo so številni barvni odtenki.

MDF oz. mediapan je srednje gosta vlaknena plošča, izdelana iz lesnih vlaken z dodatkom smole. Je visokokakovostna, homogena in stabilna plošča, ki se v pohištveni industriji pogosto uporablja za izdelavo kopalniškega in kuhinjskega pohištva. Na obeh straneh je MDF plošča prevlečena z osnovnim papirjem, primernim za lakiranje, MDF pa lahko tudi oplaščamo in furniramo.

Mediapan, lakiran v visoki sijaj, velja za enega najbolj kakovostnih materialov s takšno obdelavo. MDF lakiranje je proces, pri katerem pet do šest nanosov laka dodatno poliramo, da dosežemo visoki sijaj. Plošče so brez vidnih robov in preproste za čiščenje, prstni odtisi pa se skoraj ne poznajo. To velja tako za belo kot za barvno lakiranje v visok sijaj.

Barvno MDF lakiranje ali lakiranje v bel visoki sijaj?

Medtem ko je MDF lakiranje v bel visoki sijaj najlažje, je barvno lakiranje v visoki sijaj nekoliko bolj kompleksno, saj je težje doseči takšen vizualni učinek kot pri beli barvi. Za lakiranje v bel visoki sijaj se ljudje odločajo tudi zato, ker je bela barva ena najbolj hvaležnih barv, kar se tiče čiščenja prstnih odtisov ali umazanije. V tem pogledu so temnejše barve, kot so rdeča, črna ali rjava, bolj na udaru. Ne nazadnje pa je stvar okusa, ali se odločite za lakiranje v bel visoki sijaj ali za barvno lakiranje v visoki sijaj.

UV tehnologija poskrbi tudi za kakovostno lakiranje iverice

MDF lakiranjeSurove iverne plošče (iverke, iverice) so eden izmed najpogosteje uporabljenih lesnih materialov. Zaradi svojih specifičnih lastnosti namreč nudijo številne možnosti nadaljnje obdelave za namene pohištvene in gradbene industrije. Med temi možnosti najdemo tako lakiranje iverice kot tapeciranje, pa oblepljanje s folijami ali ultrapasi ter furniranje. Iverica, lakirana z UV tehnologijo, je izredno trdna in odporna na mehansko obrabo.

Krasoprema je vodilni proizvajalec lakiranih površin v visokem sijaju. Barvno lakiranje v visok sijaj dopolnjuje tudi izjemno kakovostna proizvodnja spalničnega pohištva.

Želim ponudbo