Lakiranje iverice, stekla in mediapana s pomočjo UV tehnologije  

Lakiranje iverice, pa tudi stekla in mediapana, v podjetju Krasoprema d.o.o. poteka s pomočjo UV tehnologije, ki je nadomestila tehnologijo lakiranja s poliestrskimi ter poliuretanskimi laki. Lakiranje iverice z UV utrjujočimi laki je kakovostno in hitro, lakirane površine pa odlikujeta visoka trdnost in odpornost na kemično in mehansko obrabo. UV tehnologija je visoko tehnološko razvita, predvsem pa specializirana za najzahtevnejše lakiranje iverice in mediapana v visoki sijaj. Nobenih ovir ni niti za lakiranje iverice v mat videzu.

Ostali proizvajalci lakiranje iverice v visoki sijaj težko dosežejo, zato je izdelava lakiranih elementov v visokem sijaju storitev, ki jo podjetje Krasoprema d.o.o. opravlja za mnogo domačih in tujih priznanih proizvajalcev pohištva.

Surove iverne plošče eden izmed najpogosteje uporabljenih lesnih materialov

Surove iverne plošče (iverice) odlikujejo kakovostna površinska struktura, svetla lesna optika, visoka zgostitev srednjega sloja, visoka stopnja nerazslojnosti, ekstremno nizka vsebnost prahu ter možnost čiste nadaljnje obdelave. Zaradi teh specifičnih lastnosti so surove iverne plošče namenjene številnim možnostim nadaljnje obdelave za namene pohištvene in gradbene industrije, kot so lakiranje, tapeciranje, oblepljanje s folijami ali ultrapasi in furniranje. Iverne plošče so ''sestavljene'' iz srednjega sloja ter zgornjega in spodnjega sloja, ki sta kompleksnejša. Na voljo so različne debeline in dimenzije plošč.
Iverne plošče lahko obojestransko oplemenitimo s papirji, impregniranimi z melaminsko smolo. Tako dobimo iveral plošče. Iveral ima enake mehansko-fizične lastnosti kot iverka, zato je lakiranje iverala ravno takšno, kot je lakiranje iverice.

Lakiranje stekla z barvami za zaščito in estetski videz

Lakiranje stekla je v prvi vrsti namenjeno zaščiti materiala. Ustrezen izbor uporabe premaznega sredstva za steklo je predvsem pomemben za gradbeno pohištvo in elemente, ki so izpostavljeni vlagi, soncu in različnim vremenskim nevšečnostim.

Lakiranje stekla pa ima tudi drugi cilj: estetski videz. Ustrezen izbor lakov, pigmentov in medsebojna usklajenost barv naredi steklo in s tem tudi pohištvo lepo in prijetno.

Lakiranje mediapana v visoki sijaj med najbolj priljubljenimi

Mediapan (MDF) je precej gosta plošča, izdelana iz lesnih vlaken, katerim je dodana smola. Gre za izredno kakovostne, homogene in stabilne lesne plošče, ki se uporabljajo za raznorazne elemente pohištva ali za oplemenitenje z melaminskim papirjem za lakiranje, oplaščanje ter furniranje. V pohištveni industriji se MDF najpogosteje uporablja za izdelavo kuhinjskega in kopalniškega pohištva. Možno je tako lakiranje mediapana kot tudi barvanje, stranka pa se lahko odloča med barvami po barvni lestvici z možnostjo 100-odstotnega sijaja. Mediapan, lakiran v visoki sijaj, velja za enega najbolj kakovostnih materialov s takšno obdelavo. 

Želim ponudbo